Opening academisch jaar 2018-2019

Met kennis op koers in Amsterdam

03sep2018 14.30 - 18.00

Evenement

De opening van het academisch jaar 2018-2019 vindt plaats op maandag 3 september in de Aula. Het thema dit jaar is de relatie tussen de UvA en de stad Amsterdam.

Op een koude januaridag in 1632 opent Gerardus Vossius met zijn oratie 'De historiae utilitate' (een voorloper van) de Universiteit van Amsterdam. De dag erna spreekt Caspar Barlaeus in een legendarisch geworden rede lovend over de stadsbestuurders.

De nauwe relatie tussen de UvA en de stad Amsterdam blijft lang bestaan. Hoe is dat anno 2018? Wat kunnen wetenschappers en beleidsmakers voor elkaar betekenen?

Alle studenten en medewerkers zijn van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen. Meld je aan via de knop bovenaan dit bericht.

14.30 u.              Inloop Aula
15.00-16.30 u.  Officiële opening met onder andere

• Pleidooi van Collegevoorzitter Geert ten Dam voor een hernieuwd sociaal contract tussen de UvA en de stad Amsterdam
  • Voormalig minister en voormalig burgemeester Jozias van Aartsen over het belang van de universiteit voor de stad
  • Presentatie van Maarten de Rijke, hoogleraar aan de UvA en directeur van het Innovation Center for Artificial Intelligence: hoe kan kunstmatige intelligentie de stad helpen?
  • Voorbeelden van samenwerking tussen universiteit en stad in beeld gebracht door masterstudenten Journalistiek en media

16.30-18.00 u.   Borrel in het Maagdenhuis

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam