Economische aspecten van vluchtelingenmigratie

Economie

17okt2018 13.00

Promotie

Sabina Albrecht doet drie empirische studies op het gebied van arbeids- en migratie-economie. Ze gaat onder meer in op de internationale verschillen in inkomensgelijkheid tussen geschoolde en (relatief) ongeschoolde werknemers. Daarnaast bekijkt ze verschillende aspecten van vluchtelingenmigratie. Albrecht richt zich onder meer op de vraag hoe de plaatsing van vluchtelingen in een kleine gemeente het sociale kapitaal onder de lokale bevolking beïnvloedt. Hoe verandert het niveau van vertrouwen en de houding van de lokale bevolking ten opzichte van vluchtelingen als gevolg van contact met deze vluchtelingen?

Mw. S. Albrecht: Empirical Studies in Labour and Migration Economics. Promotoren zijn prof. dr. H. Oosterbeek en prof. dr. E.J.S. Plug.

Toegang vrij

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting