Live talkshow met UvA-wetenschappers op Lowlands

The Mind @ Lowlands

15 augustus 2017

De VPRO-serie 'The Mind of the Universe' - over de snelle evolutie van onze kennis – met universiteitshoogleraar Robbert Dijkgraaf heeft in samenwerking met New Scientist op Lowlands een live talkshow met onder meer wetenschappers van de UvA.

In The Mind of the Universe-tent is er tweemaal daags live een talkshow met wetenschappers. Ivo van Vulpen, Harry Burhman en Sjoerd Repping van de UvA zitten respectievelijk op vrijdag, zaterdag en zondag in de show. Universiteitshoogleraar Robbert Dijkgraaf houdt verschillende video-interviews.

Live-talkshow

• Vrijdag 18 augustus 13.00 uur: Geheimen van het Universum. Kunnen we begrijpen hoe de werkelijkheid in elkaar zit?
    Met deelfysicus Ivo van Vulpen van de UvA.
  • Zaterdag 19 augustus, 15.00 uur: Toveren met quantumcomputers. Hoe gaat de aanstaande computerrevolutie de wereld veranderen?
    Met UvA-hoogleraar Computer Wetenschappen Harry Buhrman
  • Zondag 20 augustus, 15.00 uur: Superbaby’s zonder seks. Kun je je kind samenstellen uit een catalogus?
    Met voorplantingsdeskundig Sjoerd Repping van het AMC

Video-interviews Robbert Dijkgraaf

• Vrijdag 18 augustus, 16.00 uur, zaterdag 19 augustus 21.00 uur, zondag 20 augustus 23.10 uur
    Video-interview: Robbert Dijkgraaf in gesprek met wiskundige en Microsoft-researcher Jennifer Chayes: Technologie en slimme netwerken veranderen onze wereld. Hoe gaan we samenleven met kunstmatige intelligentie?
  • Vrijdag 18 augustus 21.20 uur, zondag 20 augustus 18.50 uur
    Video-interview: Robbert Dijkgraaf in gesprek met chemicus George Whitesides: Alles is gemaakt van dezelfde bouwstenen. Waar eindigt materie en waar begint leven?
  • Vrijdag 18 augustus 00.30 uur, zondag 20 augustus 16.00 uur
    Video-interview: Robbert Dijkgraaf in gesprek met kosmoloog Martin Rees: Wij bepalen het lot van onze soort. Gaan we terug naar de steentijd of door naar een ‘machine age’, een nieuwe intelligentie?

The Mind @ Lowlands wordt mede mogelijk gemaakt door KNAW en VSNU.

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting