Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies

Onderwijs

Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies

De Universiteit van Amsterdam biedt diverse bachelors en masters in Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies aan. Ook organiseert de UvA een aantal open en zomerprogramma's in deze discipline.

Bacheloropleidingen

Het College Sociale Wetenschappen (CSW) biedt de volgende disciplinaire en interdisciplinaire bacheloropleidingen in sociale geografie, planologie en ontwikkelingsstudies aan:  

Masteropleidingen

De Graduate School of Social Sciences biedt de volgende disciplinaire en interdisciplinaire masteropleidingen in sociale geografie, planologie en ontwikkelingsstudies aan. Onderwijs is Engelstalig. 

Research masteropleidingen

De Graduate School of Social Sciences heeft tweejarige research masteropleidingen ontwikkeld voor excellente studenten die zich richten op een onderzoeksloopbaan. In vergelijking tot de eenjarige masteropleidingen bieden deze research masteropleidingen een meer verdiepende studie met aanvullende onderzoeksmethodologie, vaardigheidstraining en ervaring in de top-onderzoeksgroepen van het Amsterdam Institute for Social Science Research. De opleidingen bereiden studenten voor op het schrijven van een PhD thesis en een academische loopbaan, maar ook op een onderzoeksgerichte carrière buiten de academische wereld.

De GSSS biedt de volgende research masteropleiding op het gebied van sociale geografie, planologie en ontwikkelingsstudies aan: 

Zomerprogramma's

Het Summer Programmes office van de Graduate School of Social Sciences in Amsterdam organiseert jaarlijks intensieve zomerprogramma's op diverse terreinen. Alle programma's zijn Engelstalig. Voor geografen, planologen en geïnteresseerden in ontwikkelingsstudies zijn de volgende zomerprogramma's interessant: 

Open UvA colleges

Geïnteresseerd in Geografie, Planologie en Internationale ontwikkelingsstudies (GPIO), maar wilt of kunt u geen volledige bachelor- of masteropleiding volgen, dan kunt u zich als 'Open UvA'-student inschrijven.

Gepubliceerd door  Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

28 november 2017