Onderzoek

Mediastudies heeft een zeer diverse onderzoekscultuur en is betrokken bij het onderzoek van:

Onderzoekscholen en insituten UvA

– The Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA)

– The Institute for Logic, Language and Computation (ILLC)

Centre for Digital Humanities (CDH), met Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) enKoninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Landelijk

Research School for Media Studies (RMeS), een samenwerking van acht Nederlandse universiteiten onder leiding van de UVA

Netherlands Institute for Cultural Analysis (NICA)

Huizinga Instituut, landelijk onderzoeksnetwerk voor cultuurgeschiedenis

Universiteitsbibliotheek Singel

Onderzoekszwaartepunten Faculteit Geesteswetenschappen

Amsterdam Centre for Globalisation Studies (ACGS), met onderzoeksprogramma’s betreffende globale mobiliteit, duurzaamheid, esthetiek en connectiviteit.

Amsterdam Centre for Cultural Heritage and Identity (ACHI) overkoepelt zes onderzoeksdomeinen met de thema’s: ‘Europe, Conflict, Golden Age, Conservation and Display, Digital Heritage and Urban History’.

Onderzoeksprojecten Mediastudies

– CREATE (Creative Amsterdam: An E-Humanities Perspective), onderzoek naar de culturele industrieën in Amsterdam van 1600 tot nu.

DATACTIVE onderzoekt ‘big data collection, privacy and surveillance, social movements, activism and internet activism.

ASCA Cities project 'brings together a diverse group of scholars, research students, and practitioners who are interested in the comparative, interdisciplinary analysis of cities'.

Ieder jaar organiseert het New Media Team een ‘Summer and Winter School’.

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen

6 april 2018