UvA Student voor een dag

Meelopen met een student, volg een college of werkgroep

Wil je zelf ervaren hoe het is bij de opleiding van jouw interesse? Word dan een dag student! Bij de meeste opleidingen ga je met een student mee naar een bestaand college. Bij Rechten en Communicatiewetenschap volg je een (speciaal voor jou ontworpen) langer programma.

Bij Student voor een dag volg je meestal een bestaand college. Soms is het misschien wat lastig om het college te begrijpen, omdat de studenten al even bezig zijn met het vak. Het doel van deze activiteit is dan ook vooral het proeven van de sfeer bij de opleiding. Je krijgt dus geen algemeen beeld van de gehele studie, maar bezoekt de campus, ontmoet studenten en kunt al je vragen stellen aan de student die jou begeleidt.

Als je deelneemt aan Student voor een dag bij de opleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht of Communicatiewetenschap/ Communication Science volg je geen regulier college, maar volg je een speciaal programma samen met andere studiekiezers. Je kunt al je vragen stellen aan studenten en docenten en bezoekt de campus.

Voor wie?

Dit is een verdiepende activiteit. We gaan er dus vanuit dat je de algemene informatie over de opleiding al hebt gekregen op de UvA Bachelordag, of hebt gelezen op de website.

  • Je zit in 5 of 6 vwo of je hebt je diploma al gehaald.
  • Je hebt je ingelezen in (het programma van) de opleiding waar je wilt meelopen. Je hebt de opleidingstekst op het web bestudeerd (en eventueel de folder gedownload).
  • Je hebt al een voorlichtingsdag van deze opleiding bezocht, zoals de opleidingsronde op de UvA Bachelordag.

Checklist met vragen die je kunt stellen

Bereid je goed voor op Student voor een dag. Naast het lezen van de opleidingsinformatie op de website, is het ook handig om vooraf al te bedenken welke vragen je wilt stellen zodat je niets vergeet. Deze checklist helpt je daarbij.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaande link. 

Na je aanmelding neemt de opleiding binnen 3 weken contact met je op. Check altijd even je spambox. Ontvang je geen e-mail van de opleiding, dan kun je contact opnemen via meelopen@uva.nl

Deelnemende opleidingen

Vanaf 1 oktober 2017 tot 1 juni 2018

Vanaf 1 oktober 2017 tot 15 juni 2018

Vanaf 1 februari 2018 tot 30 april 2018

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

29 mei 2018