BètaBreak: Reis naar Mars

De volgende stap van de menselijke ontdekkingsdrift

20jun2018 14.19 - 13.00

Debat

Een kolonie van één miljoen mensen op de rode planeet Mars. Hoewel dit idee misschien gek in de oren klinkt, is het de wens van SpaceX directeur en de grootste vernieuwer van de 21ste eeuw, Elon Musk. SpaceX zorgde er in de afgelopen jaren voor dat de kosten van ruimtevaart enorm dalen door het slim hergebruiken van bouwmaterialen. Hierdoor lijken Elon's plannen om binnen de komende decennia de mens op Mars te krijgen niet meer zo ver weg.

De plannen van Musk hebben in het verleden echter ook veel kritiek genoten. Zo zijn ze bestempeld als vals zelfvertrouwen, en is er volgens velen nog veel werk nodig voordat Elon Musk's dromen realiteit worden. Maar hoe dichtbij zijn we daadwerkelijk bij de volgende stap in menselijke kolonisatie van Mars? Dit is het onderwerp van de BètaBreak op 20 juni. We gaan uitvogelen hoe ver weg het ontdekken van het Amerika van de huidige maatschappij is, wat nodig is om er te komen en uiteindelijk te overleven, en hoe de mensheid als geheel zal veranderen als het moment daar is.

Speakers:

• Arno Wielders - mede-opichter Mars One
  • Erik Laan - oprichter Eye on Orbit

BètaBreak

Tijdens de maandelijkse BètaBreak bespreken voor- en tegenstanders een actueel bèta-probleem. De BètaBreak is een initiatief van bèta-studenten aan de UvA, ondersteund door de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Locatie: Science Park 904, centrale hal

Bron: BètaBreak