Science Colloquium: Ben Feringa

10apr2018 10.00 - 11.15

Lezing

Winnaar van de Nobelprijs scheikunde 2016, Ben Feringa, geeft op Science Park 904 een lezing over de moleculaire motor: The art of building small.

Feringa is sinds 1988 hoogleraar scheikunde aan de Rijks Universiteit Groningen. Zijn ontdekking in 1999 van de ‘moleculaire motor’, een door licht voortgedreven roterende molecuul, wordt algemeen als een doorbraak van wereldformaat aangemerkt. Feringa werd eerder veelvuldig onderscheiden met prijzen, waaronder de Spinozapremie, de 'Nederlandse Nobelprijs'.

Als chemicus is Feringa geïnteresseerd in bouwen met moleculen. ‘Ik ben een moleculenbouwer’, vertelt Feringa. ‘Ik probeer slimme moleculen te maken. Op zich is een bewegend molecuul maken niet zo moeilijk, maar het gaat erom dat je het kunt bestúren, dat je controle hebt over wat er gebeurt.’

Collegezaal C1.110

Aanmelden

De lezing is voor alle belangstellenden.  Tijdig aanmelden is aan te raden. Vol is vol en de lezing begint stipt om 10.00 uur.

Gepubliceerd door  Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica