Studenten Services

Waarvoor kun je terecht bij Studenten Services van de UvA?

Studenten Services stimuleert en ondersteunt studenten om het beste uit hun studie en studentenleven te halen. Bij Studenten Services kun je terecht voor uiteenlopende ondersteuning voorafgaand aan, tijdens en soms ook nog na je studie. De dienstverlening van Studenten Services is verdeeld over verschillende afdelingen.

Central Student Service Desk

Het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over studeren aan de UvA. Hier kun je terecht met vragen over het kiezen van een studie, inschrijving, studiefinanciering, wonen, studeren in het buitenland en nog veel meer.

Studentendecanen

Studentendecanen kunnen helpen bij vragen over studievoortgang en -planning, voorzieningen, inschrijving, financiën en beroepsprocedures. Ook verzorgen de studentendecanen workshops en trainingen voor het verbeteren van je studievaardigheden.

Student Careers Centre

Het Student Careers Centre helpt bij loopbaanoriëntatie vóór, tijdens en na je studie over onder meer studiekeuze, promotie, loopbaan en sollicitatievaardigheden, onder andere door middel van workshops en trainingen. Maak werk van je talent en ontwikkel je sollicitatievaardigheden.

Studeren in het buitenland

Bureau Internationale Studentenzaken is het centrale international office van de UvA dat zich bezighoudt met studeren in het buitenland. Bij ons vind je deskundig advies, workshops en voorlichtingen over deze programma’s en alle andere mogelijkheden om in het buitenland te studeren.

Studentenpsychologen

Met veel studie- en studentproblemen kun je bij onze studentenpsychologen terecht. Ook verzorgen zij workshops en trainingen. Maak het lichter in je hoofd en zorg voor balans.

Overige diensten

Behalve een groot aantal workshops en trainingen voor studenten (in verschillende studiefases) verzorgt Studenten Services  trainingen en workshops voor studentbegeleiders van de UvA, HvA en VU en voor scholieren (5 en 6 vwo).

De afdeling is ook betrokken bij jaarlijkse evenementen.

Verder biedt ze ondersteuning rondom de huisvesting van internationale studenten.

Verdere informatie

Gepubliceerd door  Studenten Services

16 oktober 2018