60 internationale studenten en medewerkers volgen opening academisch jaar via tolk

5 september 2017

De Universiteit van Amsterdam wordt steeds internationaler. Dat was ook te merken tijdens de Opening Academisch Jaar. Bijna 60 studenten en medewerkers waren aanwezig en volgden de opening via een koptelefoon in het Engels.

Voorziter van het CvB Geert ten Dam spreekt he ubliek in de Aula toe tijdens de opening vna het academisch jaar.

Foto: Daniël Rommens

De studenten kwamen om verschillende redenen: vanwege de feestelijkheden, om meer deel te worden van de universiteit of voor de sprekers. Huiwen uit China: ‘We komen hier vanwege de lustrumviering.’ ‘Ja, we hopen op inspirerende toespraken en we zien uit naar de muziek,’ vult haar metgezel Haoran aan. De Duitse Sebastian was benieuwd naar het bestuur van de UvA en naar Robbert Dijkgraaf.

Eerstejaarsstudente Svetoslava (Bulgarije) heeft de opening met veel plezier bijgewoond. ‘Ik kan iedereen aanraden naar de opening te komen. Ik heb genoten van de PechaKucha’s en de uitreiking van de Docent van het Jaarprijs, met de studenten die de docent interviewden en de democratische manier waarop dat gebeurde.’

Internationalisering

Een van de doelstellingen van de UvA in het kader internationalisering is een betere sociale integratie van internationale studenten en medewerkers. Een voor iedereen toegankelijke opening van het academisch jaar is een van de initiatieven waarmee de UvA internationale studenten en medewerkers wil betrekken bij de universiteit.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam